Zaklada Zlatko Crnić
Trg Nikole Šubića Zrinskog 5, Zagreb;
tel: 099 461 1840 (Dubravka Burcar, tajnica Zakladnog vijeća); info@zakladazlatkocrnic.hr
 
 
Djelovanje u 1998. godini

 

U 1998. godini nastavljene su uobičajene aktivnosti stipendiranja studenata i postdipomanata.
Zakladno je vijeće na sjednici održanoj 24. veljače 1998. usvojilo, a Nadzorni odbor istog dana pregledao i odobrio, zaključni račun za 1997. godinu prema kojemu su u toj godini ostvareni prihodi od 972.456,22, a učinjeni rashodi u iznosu od 206.185,87, tako da ostatak prihoda iznosi 766.270,35 kuna. Sukladno propisima zaključni je račun dostavljen Zavodu za platni promet, Državnoj reviziji, Ministarstvu financija i Ministarstvu uprave.
 
Nastavljena je suradnja s Hrvatskim institutom za ljudska prava Zagreb - Novi Vinodolski, a devet je stipendista Zaklade 14. i 15.svibnja 1998. sudjelovalo na stručnom skupu u Novom Vinodolskom o temi: Zaštita prava vlasništva u Republici Hrvatskoj.
 
Godišnja je skupština (VI.) prema običaju održana na dan osnivačke skupštine - 23. lipnja 1998. Osim uobičajenih izvješća Zakladnog vijeća i Nadzornog odbora, skupština je usvojila izmjene Pravilnika o kriterijima i postupku dodjele sredstava i izabrala novog člana Nadzornog odbora - Danka Špoljarića, direktora u Croatia osiguranju d.d. Skupština je okončana podjelom zasvjedočenja stipendistima, prigodnim glazbenim programom (Renata Pokupić, mezzosopran i Danijela Petrić, klavir) i uobičajenim domjenkom.
 
Na VI. Natječaju za dodjelu stipendija prijavilo se 40 pristupnika, od kojih su 34 ispunili uvjete natječaja. Uz petnaest natječajem predviđenih stipendija, dvije je financiralo Croatia osiguranje d.d., a jednu odvjetničko društvo Žurić i partneri iz Zagreba. Od 16 stipendija devet su dobili studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu, osam Pravnog fakulteta u Splitu, a jednu studentica Pravnog fakulteta u Osijeku.
Na IV. Natječaju za postdiplomante javila su se svega tri kandidata, od kojih su dva ispunila uvjete i dobila stipendije koje pokrivaju troškove školarine.
Svečanost potpisivanja ugovora sa stipendistima održana je 14. prosinca 1998. u Hrvatskome odvjetničkom domu uz prigodni glazbeni program i domjenak koji je riredila Hrvatska odvjetnička komora, već tradicionalan domaćin ovakvih susreta. Stipendistima su uz prigodne pozdrave i čestitke uručeni godišnjaci Hrvatskog društva za građanskopravne znanosti i praksu, pripremljeni za tradicionalno godišnje savjetovanja u Opatiji od 4. do 6. studenoga. Svečanost su vodili bivši stipendisti Iris Gović, sutkinja Općinskog suda u Zagrebu i Marko Petrak, znanstveni asistent na Pravnom fakultetu u Zagrebu.
 
Jasmina Crnić izabrana je za suca Općinskog suda u Zagrebu.
Tiskano je prvo izdanje brošure s kojom se Zaklada predstavila javnosti.
Copyright © Zaklada Zlatko Crnić