Zaklada Zlatko Crnić
Trg Nikole Šubića Zrinskog 5, Zagreb;
tel: 099 461 1840 (Dubravka Burcar, tajnica Zakladnog vijeća); info@zakladazlatkocrnic.hr
 
 
Djelovanje u 2000. godini

 

Na temelju odluke donesene na Izvanrednoj skupštini u prosincu 1999., Zakladno je vijeće, na sjednici održanoj 11. siječnja 2000., usvojilo Pravilnik o pomaganju djeci smrtno stradalih sudaca. Posebnim raspisom koji je dobrotom Ministarstva pravosuđa upućen svim sudovima i svim sucima, predloženo je učlanjenje u Zakladu sa svrhom pomaganja djeci smrtno stradalih sudaca. Odazvalo se više od 470 sudaca i ukupno je tijekom 2000. prikupljeno 76.000 kuna.
 
Skromna svečanost potpisivanja ugovora održana je u prostorijama Hrvatske javnobilježničke komore 28. ožujka 2000. uz pomoć društva Hrvatska žena, za grad Zagreb. Stihove sutkinje Laure I. posvećene djeci, recitirala je glumica Anita Matić. Hrvatska javnobilježnička komora bila je vrlo gostoljubiv domaćin. Valja dodati da je naknadno u korist djece smrtno stradale sutkinje zaključen ugovor o osiguranju s rentnom štednjom s Croatia osiguranjem d.d. u Zagrebu.
 
Redovita skupština (IX.) održana je 20. lipnja 2000.
Odlukom Zakladnog vijeća od 19. rujna 2000. raspisan je VIII. Natječaj za dodjelu stipendija studentima dodiplomskog studija. Na natječaj se prijavilo 26 kandidata. Početni uvjet, prosječnu ocjenu 4,0 i više ispunila su 22 kandidata. Ukupno je dodijeljeno 18 stipendija od kojih jednu financira Odvjetničko društvo Žurić i partneri dvije dodijelilo Croatia osiguranje d.d. Stipendiju je primila i Laura Crnić, apsolventica Pravnog fakulteta u Zagrebu.
 
Raspisan je i VI. Natječaj za postdiplomante. Zahtjeve je podnijelo 11 kandidata, a dodijeljene su 3 stipendije.
Rezultati su natječaja obznanjeni i ugovori potpisani 13. prosinca 2000. u Hrvatskom odvjetničkom domu u Zagrebu.
 
Devet je stipendista sudjelovalo na savjetovanju Interpretativna uloga ustavnog suda, koje je održano u Novom Vinodolskom od 27. do 29. rujna 2000. Savjetovanje su pripremili Hrvatski institut za ljudska prava, bavarska Zaklada Hanns Seidel, Hrvatski pravni centar, njemačka Zaklada za međunarodnu pravnu pomoć i Zaklada Zlatko Crnić.
 
Tiskano je drugo izdanje brošure u 1000 primjeraka, a troškove tiskanja snosilo je Hrvatsko društvo za građanskopravne znanosti i trgovačko društvo Organizator iz Zagreba.
Copyright © Zaklada Zlatko Crnić