Zaklada Zlatko Crnić
Trg Nikole Šubića Zrinskog 5, Zagreb;
tel: 099 461 1840 (Dubravka Burcar, tajnica Zakladnog vijeća); info@zakladazlatkocrnic.hr
 
 
Djelovanje u 2003. godini

 

Od početka 2003. predstavnici Zaklade su sudjelovali u više javnih promocija, susreta i savjetovanja. Tako je više stipendista Zaklade Zlatko Crnić 29. siječnja 2003. imalo susret u odvjetničkom društvu Žurić i partneri. Razgovaralo se o odvjetništvu kao mogućem budućem zvanju, a uz domaćine bili su nazočni Mladen Žuvela i Hrvoje Momčinović.
 
Predsjednik Zaklade Mladen Žuvela bio je 30. siječnja 2003. nazočan promociji novog broja časopisa Pravnik na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Potom je dan kasnije bio na promociji knjige Pridruživanje Hrvatske Europskoj uniji - izazovi ekonomske i pravne prilagodbe. Izdavač je tog zbornika radova Institut za javne financije i Zaklada Friedrich Ebert. Nakon prezentacije knjige Zaklada prof. dr. Marijan Hanžeković dodijelila je nagrade za 2002. godinu, a dodijeljene su i nagrade u studentskoj kategoriji.
 
Predstavnici Zaklade sudjelovali su u radu XXI. dana hrvatskih odvjetnika, održanih 20. i 21. ožujka 2003. u Hrvatskoj odvjetničkoj komori u Zagrebu. Tema okruglog stola bila je: Pranje novca, povjerljivost - odvjetničko pravo i obveza. Bili su uključeni i u rad Izborne skupštine HOK-a (21. lipnja 2003.).
Na 67. sjednici Zakladnog vijeća (1. srpnja 2003.) izabrana je nova tajnica Zaklade - Dubravka Burcar, sutkinja Županijskog suda u Zagrebu. Usvojen je Program rada Zaklade u akademskoj godini 2003./2004.
 
Skupština Zaklade (XII.) održana je 15. srpnja 2003. Skupština je uobičajeno prihvatila godišnja izvješća Zakladnog vijeća i Nadzornog odbora, te Odluku o izmjeni Osnivačke odluke i Statuta tako da je u Osnivačkoj odluci u točci V. brisana st. 2., a u Statutu u čl. 2. dodana st. 2. prema kojoj je novo sjedište (adresa) Zaklade u Zagrebu, Trg N. Š. Zrinskog 5. Time je nakon punih 10 godina sjedište Zaklade preneseno s Ustavnog suda Republike Hrvatske na adresu Županijskog suda u Zagrebu. U glazbenom programu sudjelovao je operni prvak Hrid Matić.
 
Na XI. natječaj za studente javila su se 34 kandidata. Dodijeljena je 21 stipendija i to 15 iz sredstava Zaklade, tri je financiralo Croatia osiguranje d.d., a po jednu stipendiju odvjetnička društva: Žurić i partneri, Bogdanović, Dolički i partneri i Hanžeković & Radaković i partneri.
 
Okončan je i IX. natječaj za postidiplomante.
Natjecalo se je 8 kandidata, a dodijeljene su tri stipendije. Svečanost potpisivanja ugovora održana je 15. prosinca 2003. u prostorijama HOD-a uz prigodni program. Svečanost je ujedno bila prigoda da se osobito zaslužnim pojedincima i suosnivačima, podupirateljima te značajnijim darovateljima dodjele, a nekima i uruče posebno izrađene zahvalnice uz desetu obljetnicu Zaklade. U glazbenom programu ponovno je sudjelovao operni pjevač Hrid Matić.
Copyright © Zaklada Zlatko Crnić