Zaklada Zlatko Crnić
Trg Nikole Šubića Zrinskog 5, Zagreb;
tel: 099 461 1840 (Dubravka Burcar, tajnica Zakladnog vijeća); info@zakladazlatkocrnic.hr
 
 
Djelovanje u 2004. godini
Dana 5. ožujka 2004. izvršena je primopredaja financijske dokumentacije od strane Lidije Ergotić, Jadranke Prše i Irene Kersan Bahun (koje su računovodstvene poslove uzorno vodile) te Branke Plačko koja nastavlja voditi te poslove. Financijsko je poslovanje bilo pozitivno, a sredstva se i dalje nalaze oročena na štednji kod Privredne banke i Zagrebačke banke - devize (što je nažalost vrlo nepovoljno) te u obveznicama HZZO-a i na računu kod Hrvatske poštanske banke.
Nastavljena je dobra suradnja s HOK-om (sudjelovanjem na XXII. Danima hrvatskih odvjetnika i na godišnjoj skupštini), a dobra je suradnja uspostavljena i s drugim tijelima, organizacijama i institucijama (Ceraneo, Pravnik i dr.).
 
Pripremljeno je i treće izdanje brošure, a Zaklada je predstavljena i na internetu (www.zakladazlatkocrnic.hr). Predstavnici Zaklade uključeni su i u Odbor vjerovnika Hrvatske gospodarske banke u stečaju.
 
Godišnja skupština (XIII.) održana je 15. lipnja 2004. uz uobičajeni dnevni red, s izvješćima Zakladnog vijeća i Nadzornog odbora te podjelom zasvjedočenja. Zaključena je glazbenim programom (kantautor Mladen Biočina) i prigodnim domjenkom uvijek gostoljubivih domaćina iz Hrvatskog odvjetničkog doma i Hrvatske odvjetničke komore.
 
Na 72. sjednici Zakladnog vijeća (21. rujna 2004.) raspisan je XII. Natječaj za studente i X. Natječaj za postdiplomante.
Na natječaj za studente prijavio se 31 kandidat i to 17 s fakulteta u Zagrebu, 7 s riječkog, 5 splitskog i 2 s osječkoga Pravnog fakulteta. Između 26 koji su ispunjavali uvjete 22 su dobili stipendije. Uz 15 stipendija koje financira zaklada još 3 stipendije snosi Croatia osiguranje d.d., a po jednu odvjetnička društva: Žurić i partneri, Hanžeković-Radaković i partneri, Bogdanovlć-Dolički i partneri, Mladen Sučević i partneri.
 
Postdiplomantima su dodijeljene tri nove stipendije (troškovi školarine).
Svečanost potpisivanja ugovora održana je, u skladu s tradicijom, u prostorijama Hrvatskoga odvjetničkog doma. U programu je sudjelovao Trio Orlando (V. Krpan, T. Ninić i A. Petrač).
Copyright © Zaklada Zlatko Crnić