Zaklada Zlatko Crnić
Trg Nikole Šubića Zrinskog 5, Zagreb;
tel: 099 461 1840 (Dubravka Burcar, tajnica Zakladnog vijeća); info@zakladazlatkocrnic.hr
 
 
Djelovanje u 2008. godini
ZAKLADA "ZLATKO CRNIĆ"
Zagreb, Trg Nikole Šubića Zrinskog 5
Broj: 9/08
Zagreb, 19. lipnja 2008. godine
 

ZAPISNIK
Sa XVII Skupštine Zaklade održane 19. lipnja 2008. godine

Skupština je započela s radom u 13,00 sati u prostorijama Hrvatskog odvjetničkog doma, Zagreb, Koturaška 53, II kat.

Predsjednik Zakladnog vijeća g. Mladen Žuvela, koji suglasno Statutu Zaklade predsjedava Skupštini, otvorio je Skupštinu, pozdravio nazočne članove, stipendiste, poštovatelje i prijatelje Zaklade, te se zahvalio Odvjetničkom domu na već tradicionalnoj gostoljubivosti glede održavanja godišnje Skupštine Zaklade.

U vodstvo skupštine predloženi sud g. Mladen Žuvela, predsjednik ZV-a, g. mr. sc. Hrvoje Momčinović, dopredsjednik ZV-a, te gđa. Dubravka Burcar, tajnica Zaklade, koja je ujedno i zapisničar, dok su za ovjerovitelje zapisnika predloženi gđa. Ines Smoljan, sutkinja Županijskog suda u Zagrebu, i gđa. Nevenka Hrkač, sutkinja Općinskog suda u Zagrebu.

Za Skupštinu je predložen, što je i prihvaćeno, ovaj:
 
DNEVNI RED
  1. Otvaranje, izbor vodstva Skupštine
  2. Izvješća
    - Zakladnog vijeća
    - Nadzornog odbora
    - Rasprava i zaključci
  3. Izbor člana Zakladnog vijeća
  4. Podjela zasvjedočenja
AD 1.

Skupština je prihvatila prijedloge glede izbora vodstva i radnih tijela Skupštine.

AD 2.

Izvješće o radu Zakladnog vijeća za 2007/2008 godinu izložila je gđa. Dubravka Burcar, tajnica Zaklade. Izvješće o radu Nadzornog odbora izložio je prof. Marko Petrak. Iz Pregleda izvršenja financijskog plana za 2007. godinu proizlazi da su prihodi u toj godini, nešto manji (430.356,33 kn) u odnosu na rashode (480.642,12 kn). Za namirenje manjka prihoda korišten je saldo fonda iz ranijih razdoblja, dalje aktivno sudjelujemo u Odboru vjerovnika HGB u nadi da ćemo namiriti makar dio blokiranih sredstava.

Na izviješća nije bilo primjedbi, te se pristupilo glasovanju o Izvješćima.
Skupština je jednoglasno donijela zaključak:
Prihvaćaju se Izvješća ZV-a i NO-a Zaklade za 2007/2008 godinu

2.2. Na poziv gospodina Žuvele, Skupštini su se prigodnim riječima obratili neki od članova Skupštine.

G. Marko Petrak iznio je sjećanje na nedavno preminulog doktora Jadranka Crnića, prijatelja i podupiratelja Zaklade od same ideje o njezino osnivanju, koji se često javljao za riječ i toplim riječima obraćao stipendistima, iskazujući im poštovanje. G. Petrak m u je u ime tijela Zaklade zahvalio na mudrosti i pomoći u vođenju i usmjeravanju Zaklade.

G. Mladen Žuvela je rakao da je odlaskom Jadranka Crnića Zaklada izgubila istinskog i neponovljivog prijatelja koji je, kao predsjednik Ustavnog suda od prvog dana bio domaćim Zaklade, dok se nije ponudila Odvjetnička komora. Pomagao je na sve načine i uvijek se obraćao lijepim riječima. G. Žuvela zahvalio mu je za sve što je učinio drugima, a posebno Zakladi.

G. Leo Andreas, predsjednik HOK-a i ove godine je izrazio podršku Zakladi, te rekao da je Zaklada uvijek dobrodošla u prostorijama Odvjetničkog doma.
G. Mario Kos, sudac Ustavnog suda prenio je pozdrave predsjednice Ustavnog suda, koja je bila spriječena osobno doći. Govorio je o mladosti koju je proveo sa Zlatko Crnićem, družeći se privatno kroz sport, ali i kroz struku, zalažući se za Hrvatsku s vladavinom prava. Također je govorio o liku i dijelu Jadranka Crnića.

AD 3.

Predsjednik Zakladnog vijeća g. Malden Žuvela pročitao je svoje pismo-neopozivu ostavku, zbog osobnim i obiteljskih razloga.
G. Žuvela je rekao da se iz navedenih osobnih i obiteljski razloga već određeno vrijeme pripremao na ovaj čin, da je bilo pokušaja da ga se odgovori, ali da to treba prihvatiti i nastaviti djelovati oslanjajući se na postojeće snage, tražeći uvijek i nove, pri čemu njegova pomoć i podrška Zakladi, iako bez formalnih obveza, neće biti upitna. Nakon toga se skupu obratio g. Hrvoje Momčinović, potpredsjednik ZV-a. Rekao je kako je 15 godina postojanja Zaklade veliko razdoblje, u kojem je g. Mladen Žuvela uspješno vodio Zakladu, postavio visoke kriterije njezinu djelovanju, tako da biti stipendist Zaklade Zlatko Crnić znači znatno više od puke financijske potpore, jer visoko zahtjevni kriteriji za dobivanje stipendije znače izvrsnost.

G. Momčinović je toplim i prijateljskim riječima zahvalio g. Žuveli na svemu što je učinio, od ideje da treba zadržati uspomenu na Zlatka Crnica, osnivanja Zaklade i uspješnog vođenja Zaklade tijekom 15 godine. Govorio je o tome koliko je bilo potrebno rada , upornosti, entuzijazma i dobrote da bi se ostvarilo ovo što Zaklada Zlatko Crnić predstavlja danas. G. Žuvelu je nazvao duhovnim ocem Zaklade, te još jednom istakao koliki je broj sati bilo potrebno odvojiti da se postigne uspješnost i kvaliteta koju Zaklada ima danas, te je zahvalio g. Žuveli na obećanoj pomoći u budućnosti.

G. Žuvela je zahvalio na lijepim riječima. Ponovio je da je ideja osnivanja Zaklade bila spomen na Zlatka Crnića, te stipendiranje izvrsnosti radi podupiranja i osvješćivanja nositelja sutrašnjice. Ponovio je: " tu sam, iako bez formalnih obaveza", te istakao "za sve dobronamjerne u Zakladi ima posla".

G. Hrvoje Momčinović je predložio da se g. Mladena Žuvelu imenuje počasnim predsjednikom Zaklade.

Članovi Skupštine aklamacijom prihvaćaju prijedlog.
Copyright © Zaklada Zlatko Crnić