Zaklada Zlatko Crnić
Trg Nikole Šubića Zrinskog 5, Zagreb;
tel: 099 461 1840 (Dubravka Burcar, tajnica Zakladnog vijeća); info@zakladazlatkocrnic.hr
 
 
Djelovanje u 2010. godini

Redovita godišnja skupština (XIX.)


Dana 10. lipnja 2010. godine održana je XIX Skupština Zaklade Zlatko Crnić.
Kao i mnogih prethodnih godina, Skupština je održana u ugodnom ambijentu Hrvatskog odvjetničkog doma u Zagrebu u Koturaškoj ulici.
 
Skupštinu je otvorio predsjednik Zakladnog vijeća dr.sc. Danko Špoljarić.
Nakon izbora vodstva Skupštine, tajnica Zaklade Dubravka Burcar izložila je Izvješće o radu Zakladnog vijeća za 2009/2010 godinu te je izvijestila da se Zaklada početkom travnja ove godine obratila pismom sucima svih sudova u Republici Hrvatskoj i pozvala ih da pristupe u članstvo Zaklade. Do sada se odazvalo 70-tak sudaca, a očekuje se i daljnji odaziv.
 
Izvješće o radu Nadzornog odbora izložio je g. Darko Horvat. Iz Pregleda izvršenja financijskog plana za 2009. godinu proizlazi da su prihodi u toj godini, dijelom i kao posljedica globalne ekonomske krize, manji u odnosu na rashode. Skupština je jednoglasno prihvatila Izvješća ZV-a i NO-a Zaklade za 2009/2010 godinu.
 
Nakon toga se Predsjednik Zaklade dr.sc. Danko Špoljarić osvrnuo na financijsko stanje Zaklade. Rekao je da se teška ekonomska situacija u društvu reflektira na financijsko stanje Zaklade i otežava rad te da Zakladno vijeće pokušava premostiti ovo teško razdoblje.
 
Na poziv predsjedavajućeg dr.sc. Danka Špoljarića, Skupštini se obratio g. Maroje Matana, potpredsjednik Odvjetničke komore, riječima dobrodošlice, rekavši da mu je drago što se događanja Zaklade održavaju u Odvjetničkom domu i da Zaklada i dalje može računati na podršku Odvjetničke komore. Čestitao je studentima i zaželio uspjeh u daljnjem radu. Nazočnim stipendistima Zaklade u akademskoj godini 2009/2010 zasvjedočenja su podijeljena osobno, dok će se ostalima dostaviti poštom.
 
U glazbenom programu mladi glazbenik Slaven Špoljarić, student 4. godine Glazbene akademije izveo je nekoliko skladbi J. S. Bacha.
Susret je završio prigodnim domjenkom kojeg je pripremila Hrvatska odvjetnička komora.
Copyright © Zaklada Zlatko Crnić