Zaklada Zlatko Crnić
Trg Nikole Šubića Zrinskog 5, Zagreb; tel: +385 (1) 480 11 83; fax: +385 (1) 480 11 81
e-mail: info@zakladazlatkocrnic.hr
 
 
Novosti

Dana 8. prosinca 2016. u dvorani Hrvatskog odvjetničkog doma održana je dvadesetčetvrta po redu svečanost potpisivanja ugovora sa studentima dobitnicima stipendije u akademskoj godini 2016/2017.

Ove godine dodijeljeno je ukupno jedanaest stipendija studentima dodiplomskog studija te jedna stipendija studentu poslijediplomskog studija.

Iako je odlukom Zakladnog vijeća u ovoj akademskoj godini raspisan natječaj za dodjelu 10 stipendija, Zakladno vijeće je odlučilo u ovoj akademskoj godini dodijeliti 11 stipendija s obzirom da su četvero kandidata (redni broj 8, 9, 10 i 11) imali isti prosjek ocjena (4,9).

Po jednu godišnju stipendiju financiraju Hrvatska odvjetnička komora, Hrvatska javnobilježnička komora, Odvjetnička društva iz Zagreba: Žurić i partneri, Sučević i Partneri, Porobija & Porobija, Hanžeković & Partneri, Grgić & Partneri, Kallay & Partneri, Odvjetničko društvo iz Rijeke Vukić i partneri, te trgovačka društva Atlantic grupa d.d. i Ina - Industrija nafte d.d.

Na svečanosti u Hrvatskoj odvjetničkoj komori pročitane su odluke Zakladnog vijeća o dodjeli stipendija.

Natječaju je pristupilo 19 kandidata, i to 12 s Pravnog fakulteta u Zagrebu, 5 s Pravnog fakulteta u Osijeku, 1 s Pravnog fakulteta u Rijeci i 1 s Pravnog fakulteta u Splitu. Svi kandidati ispunjavali su uvjete natječaja, odnosno imali su minimalan prosjek ocjena 4,0.

Dobitnici stipendija za dodiplomski studij su:
Eugen Jakopović, Benjamin Sadrić, Leon Žganec-Brajša, Lucija Matić, Petar Grgur, Ivan Borna Ninčević, Danijel Javorić Barić, Iva Frančišković, Alen Vučkovečki, Svan Relac, Martin Hren.

Na dvadesetdrugom natječaju za dodjelu stipendije polaznicima poslijediplomskih studija u akademskoj godini 2016/2017 prijave je podnijelo je šest kandidata: dvoje polaznika doktorskog studija smjera "Pravo društava i trgovačko pravo", dvoje polaznika smjera "Europsko pravo", i dvoje polaznika smjera "Građanskopravne i obiteljskopravne znanosti".

Stipendija je dodijeljena Dini Gliha, polazniku II. semestra Poslijediplomskog doktorskog studija, smjer "Poslijediplomski studij Prava društva i trgovačkog prava" na Pravnom fakultetu u Zagrebu s prosjekom ocjena na dodiplomskom studiju 4,97.

Ovom prigodom stipendistima su uručeni i prigodni darovi, i to knjiga u izdanju "Novog informatora" pod nazivom LIBER AMICORUM IN HONOREM JADRANKO CRNIĆ, zatim im je darovan posljednje izdani Godišnjak Hrvatskog društva za građanskopravne znanosti i praksu (utemeljitelj Zaklade) koji sadrži sve referate i priopćenja sa posljednjeg savjetovanja Društva, dok je Inženjerski biro d.d. svim stipendistima Zaklade poklonio godišnju pretplatu na Pravni portal Inženjerskog biroa.

Svečanosti su, uz stipendiste, nazočili brojni gosti, predstavnici suosnivača, članovi, prijatelji i podupiratelji Zaklade, te članovi obitelji Zlatka Crnića i Ljiljane Hvalec, sutkinje koja je smrtno stradala 1999. u obavljanju sudačke dužnosti i čijoj djeci Zaklada pomaže.

Predsjednik Zakladnog vijeća dr.sc. Danko Špoljarić podsjetio je prisutne na život i djelo prerano preminulog Zlatka Crnića.

Nakon dovršetka službenog dijela programa, prigodne čestitke stipendistima je uputio odvjetnik Maroje Matana, predstavnik Hrvatske odvjetničke komore.

Zatim je uslijedio prigodni glazbeni program.

Druženje je zavšeno kroz prigodni domjenak koji su pripremili domaćini iz Hrvatske odvjetničke komore.

Copyright © Zaklada Zlatko Crnić